Luister hier naar onze podcast afleveringen

Luister hier naar de afleveringen en ontdek alles over het werk van de waterschappen, wie er in het bestuur zitten, waar ze allemaal mee te maken hebben en hoe ze hun werk doen.

We zijn nog maar net begonnen, maar we hebben wel al een aantal prominente gasten in onze uitzending gehad. Blijf ons volgens voor meer informatie en leuke weetjes!


Over de waterschappen

Loco – dijkgraaf Rob Veenman is te gast en vertelt ons over het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wat na diverse fusies is ontstaan.
Rob Veenman zit al meer dan 25 jaar in het bestuur van het waterschap.


Over waterkwaliteit en de Kaderrichtlijn Water (KRW)

In Noord Holland gaan we de doelen van de KRW die gesteld zijn voor 2027 niet halen. Hoe zit dat precies en wat kunnen we eraan doen om ze wel te halen?

Zijn die sloten en plassen dan allemaal ook echt zo vies, of ligt het anders en genuanceerder.
Waterpraat zocht het uit. Luister hier hoe het echt zit met het water in Noord Holland.


Over een groene tuin

De Tuinvrouw Ellen Kerk is bij ons te gast en vertelt over het nut van een groene tuin. Ze legt uit hoe je simpel je tuin van vergroenen en hoe je op een hele simpele manier zelf compost maakt.


Over de poldermolen De Dog

Molenaar Peter Heeremans vertelt over poldermolen De Dog in Uitgeest en de rol van de molen in het waterbeheer. Wil je de poldermolen een keer bezoeken? ,,Als hij draait dan ben ik open en ben je welkom”, zegt Peter.

Je vindt deze molen aan de Geesterweg 22, 1911 NB, Uitgeest.


Over waterveiligheid

Rob Veenman is te gast en we hebben het over waterveiligheid en de zeespiegelstijging. Niet alleen de zee komt omhoog, maar ook de afvoer van rivieren kunnen een grote rol spelen bij het droog houden van Noord Holland. Rob legt uit hoe het zit.


Over Den Helder en omgaan met water in de wijk

Vandaag te gast is Willem Stam. Willem is als adviseur en medewerker van de gemeente Den Helder betrokken geweest bij heel veel projecten. Vooral de grote vraag of we nog wel de goede dingen doen, met het klimaat waarvan we weten dat jet veranderd fascineert Willem.
Willen heeft geholpen om de wijk Nieuw Den Helder groener en leefbaarder te maken.